Nieuws

Assetallocatie: Pictet AM zet aandelen weer op neutraal

Pictet AM is positiever geworden over aandelen. De vermogensbeheerder stelt dat de wereldeconomie de handelsspanningen weerstaat en dat emerging markets het ergste achter de rug lijken te hebben.

Pictet AM stelt dat de wereldwijde economie verrassend goed bestand gebleken is tegen de huidige handelsspanningen, terwijl de liquiditeit ook weer toeneemt. 

In de Beleggingsbarometer augustus geeft de vermogensbeheerder aan dat het advies voor aandelen omhoog gaat van onderwogen naar neutraal.

De optimistischer houding ten aanzien van aandelen bij de vermogensbeheerder is vooral te danken aan markten in opkomende landen, die recent juist zwaar onder druk stonden. "Een stijging van de dollar en de rente in de VS, alsmede de toenemende handelsspanningen, wierpen een schaduw over de winstprognoses. Maar er zijn tekenen dat het ergste voorbij is."

Outlook emerging markets verbeterd

Pictet AM geeft daarvoor een viertal redenen: 

  1. De economische groei in opkomende landen ligt ongeveer 2,8 procentpunt hoger dan dat van ontwikkelde landen (twaalfmaands voortschrijdend gemiddelde).
  2. Macrocijfers laten een verbetering zien, vooral door China. De Chinese autoriteiten hebben het monetaire beleid versoepeld en ook de waardedaling van de yuan zorgt voor een extra stimulans.
  3. Na de uitstroom van vermogen zijn de waarderingen in EM aantrekkelijker.
  4. De valuta van opkomende landen zullen stabiliseren ten opzichte van de dollar. 

De vermogensbeheerder heeft de weging van aandelen uit opkomende landen verhoogd van neutraal naar positief.

Verder blijven Amerikaanse aandelen op onderwogen staan. Aandelen in de VS zijn de duurste ter wereld en het is onwaarschijnlijk dat de recente winstcijfers nog eens worden herhaald.

Op de obligatiemarkten zijn Amerikaanse staatsobligaties favoriet bij Pictet AM. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen