Nieuws

Paul Schuiling van AFM naar DSI

Senior toezichthouder Paul Schuiling stapt per 1 oktober over van AFM naar de stichting Dutch Securities Institute (DSI), waar hij manager Certificering en Klantrelaties wordt.

Bedrijfseconoom Paul Schuiling leidde bij de AFM onder meer een project om de risico’s van aflossingsvrije hypotheken te beperken en hij onderzocht de kwaliteit van het hypotheekadvies. Tegen am:web waarschuwde hij nog eens dat afwijken niet de nieuwe norm wordt.

"De branche is in de jaren van de crisis terughoudend geweest bij het toepassen van maatwerk. Dan werd er gezegd: ‘Het mag niet van de AFM.’ Terwijl wij zeiden: ‘Als er knelpunten of vragen zijn, kom dan vooral langs.’ Inmiddels wordt er veel beter gekeken naar individuele situaties. Dat is een goede stap, al moeten we blijven oppassen dat afwijken niet de nieuwe norm wordt."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen