Nieuws

Janus Henderson gaat verder met Dick Weil

Bij het Brits-Amerikaanse beleggingshuis Janus-Henderson Investors hebben ze de knoop doorgehakt. Niet Andrew Formica (Henderson) maar Dick Weil (Janus) krijgt de leiding in handen.

Janus Henderson heeft niet langer twee kapiteinen op het schip. Na de fusie eind 2016 van Henderson en Janus had het bedrijf twee kopmannen: Andrew Formica van Henderson en Dick Weil (foto) van Janus Capital.


Aan die situatie is nu een einde gekomen. Volgens de raad van bestuur is Weil het meest geschikt om Janus Henderson op een hoger plan te tillen. De raad voelt zich in zijn beslissing gesteund door deskundig advies van externe consultants.

 

Andrew Formicva

 

Formica (op de foto hierboven), die tien jaar geleden bij Henderson begon, blijft dit jaar nog als adviseur betrokken en zwaait dan af met een vertrekvergoeding van twaalf miljoen dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen