Nieuws

Iris van Looij wordt algemeen directeur Dufas

Na 15 jaar stapt Hans Janssen binnenkort op als algemeen directeur van Dufas. Iris van de Looij zal hem opvolgen.

Op 1 april meldden we nog dat Iris van de Looij was toegetreden tot de directie van Dufas, de Dutch Fund and Asset Management Association. Met haar komst bestond het bestuur van de belangenbehartiger van beleggingsprofessionals uit twee mensen: Van de Looij en algemeen directeur Hans Janssen.

Inmiddels is bekend dat Janssen, die sinds 2003 Dufas leidt, president-commissaris wordt van de fondsentak van Optimix en later dit jaar plaats maakt voor Van de Looij (foto). Omdat haar huidige functie niet zal worden ingevuld, bestaat het bestuur van Dufas straks weer uit een persoon.

 

Dufas is niet zo maar een belangenclubje. Gemeten naar vermogen onder beheer vertegenwoordigen de leden van Dufas 95% van de Nederlandse markt.

MiFID II-deskundige

Iris van de Looij heeft ruim 20 jaar werkervaring in de beleggingskant van de financiële sector. Zij werkte voorheen in diverse directiefuncties bij MeesPierson en KBL European Private Bankers.

Afgelopen jaren ondersteunde zij als consultant meerdere organisaties bij de implementatie van MiFID II. Voor IEXProfs schetste zij uitgebreid de gevolgen van de nieuwste regelgeving.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's