Nieuws

Yen toch geen veilige handelsoorloghaven

Het lijkt alsof de yen bepaald geen veilige plek voor uw vermogen is als bescherming tegen de handelsoorlog. De munt beweegt onverwachts de andere kant op.

Vorige week raadde JP Morgan Chase klanten aan zich voor te bereiden op een mogelijke recessie en de yen, maar ook Zwitserse franken, Singaporese dollars en Amerikaanse dollars, als veilige havens te kiezen. 

Echter, yens zijn niet zo'n goede hedge tegen de handelsoorlog. Sinds begin deze maand is de munt de zwakste schakel in een groep van tien peer-valuta. En dat is onverwachts.

Beleggers hadden verwacht dat de handelsoorlog zou resulteren in een vlucht naar relatief veilige valuta, zoals de yen, en naar Amerikaanse staatsobligaties. Dat tweede gebeurde, maar de yen bewoog deze keer de andere kant op, aldus Bloomberg.  

 

 yen ten opzichte van de dollar zomer 2018

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Brexit