Nieuws

Martijn Rozemuller wordt hoofd Europa bij VanEck

ETF-aanbieder VanEck wil hard groeien in Europa. In Amsterdam komt een nieuw kantoor. Martijn Rozemuller wordt samen met Gijs Koning verantwoordelijk voor de Europese operaties van VanEck.

VanEck versterkt zijn Europese ETF-activiteiten met een kantoor in Amsterdam. Hier vandaan zal Martijn Rozemuller (links foto) als hoofd Europa de operaties van VanEck overzien. Rozemuller was eerder directeur van de Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF’s, die begin dit jaar door VanEck werd overgenomen.

Deze acquisitie is inmiddels volgens VanEck met succes afgerond. Samen met Gijs Koning (rechts foto), collega en medeoprichter van Think ETF’s, zal Rozemuller ook de Europese Board of Operations vormen en direct aan ceo Jan van Eck in het hoofdkantoor in New York rapporteren.

VanEck beheert ongeveer 45 miljard dollar aan vermogen en behoort in de VS tot de tien grootste ETF-aanbieders. Omdat ETF's in Europa steeds meer voet aan de grond krijgen, was het voor VanEck logisch om uit te breiden en de Europese organisatie te versterken, vertelt het persbericht.

VanEck had tot nu toe alleen Europees kantoren in Frankfurt en in het Zwitserse Pfäffikon. Nu is hier in Amsterdam een derde kantoor bijgekomen. Volgens CEO Jan van Eck verandert er voor klanten in principe niets door de overname. “De producten en de contactpersonen blijven dezelfde.” Het merk Think ETF ’s blijft voorlopig ook bestaan.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen