Nieuws

Nederlandse crowdfundingmarkt: +36%

De Nederlandse crowfundingmarkt groeit rap. Vooral financiering in de sectoren duurzame energie, horeca en vastgoed waren in de eerste helft van 2018 gevraagd.

In het eerste halfjaar van 2018 is de crowdfundingmarkt in Nederland met 36% gegroeid. De markt voor leningen en aandelen kwam in de eerste zes maanden uit op 115 miljoen euro verdeeld over 1.127 projecten. Dit blijkt uit de laatste cijfers van www.crowdfundmarkt.nl.

De Nederlandse crowdfundmarkt wordt op dit moment gedomineerd door drie platformen: Collin Crowdfund, Duurzaaminvesteren en Funding Circle. Samen zijn deze platformen goed voor 55% van de markt. Funding Circle is wel verreweg de grootste met een marktaandeel van 44%.

In het eerste halfjaar van 2018 is met name een aantal grote duurzame energieprojecten gefinancierd via crowdfunding. Maar voor het grootste aantal projecten in de eerste helft van 2018 tekenden de sectoren dienstverlening en horeca.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?