Nieuws

Dag aandelen, dag high yield-obligaties

Beleggers rennen uit aandelen en high yield-obligaties en kopen veel Amerikaanse staatsobligaties, aldus BofA ML.

Oei, als u dacht dat beleggers alleen maar een beetje nerveus zijn, schrikt u misschien van deze cijfers. Bank of America Merrill Lynch noteert in hun rapport The Flow Show de tweede grootste gelduitstroom op weekbasis ooit. En de derde grootste van Amerikaanse aandelen ooit. 

Beleggers haalden volgens de analisten 29,7 miljard (op weekbasis) uit aandelen. Ze stopten samen 0,7 miljard dollar in obligaties en 0,1 miljard dollar in goud. 

Om u een beeld te geven van de beleggingen in aandelen: "Equity flows 2018: +$103bn first 5 weeks, +$31bn next 5 months, -$30bn past 5 days."

T-bills erg populair

Beleggers stappen ook uit emerging markets aandelen en obligaties, maar lang niet zo massaal als in 2008 en 2015. High yield-obligaties kunnen zich gaan opmaken recorduitstroom in 2018: -90 miljard dollar vorige week. 

Maar waar brengen beleggers hun geld dan naartoe? BofA ML meet een toename van hun (private) klanten die geld steken in Amerikaanse staatsobligaties. Gemeten over de afgelopen tien jaar hebben ze die meer dan ooit in portefeuille. 

 

Klanten BofAML rennen in staatsobligaties

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen