Nieuws

Europese beleggingen in alternatives op recordniveau

Het totale vermogen onder beheer in alternatieve beleggingen in Europa bereikte september vorig jaar een recordhoogte van bijna 1.500 miljard euro.

Dat blijkt uit analyse van Amundi en Preqin. Europa kent een rijk en groeiend ecosysteem voor alternatieve beleggingen, merken de onderzoekers op "Met meer dan 5.700 fund managers en 2.800 institutionele partijen met beleggingen in private equity, private debt, vastgoed, infrastructuur, grondstoffen en hedgefondsen."

Vooral de recordinvesteringen door private equity-fondsen droegen bij aan de groei. Maar over het algemeen was er sprake van een flinke instroom aan nieuw geld in alternatieve beleggingen zoals private debt, vastgoed en real assets. Bij elkaar werd er 184 miljard euro in 2017 geïnvesteerd. 

Uit het onderzoek blijkt ook dat 52% van de hedgefondsmanagers in Europa nieuwe klanten met nieuw geld mocht begroeten. Dit is het hoogste percentage instroom dat een regio heeft behaald. In de VS en Azië stopten beleggers blijkbaar minder nieuw geld in hedgefondsstrategieën. 

 

Alternatieve beleggingen in europa in 2017

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Riskmanagement