Nieuws

Polar Capital rooft EM-team van Nordea AM

Specialisten op het gebied van opkomende markten zijn schaars. Dat heeft Nordea AM aan de lijven ondervonden met de overstap van een compleet team naar Polar Capital.

Niet alleen voetballers worden regelmatig door andere teams weggekaapt, ook in de wereld van vermogensbeheerders is dit niet ongebruikelijk. Dat blijkt ook weer uit de onlangs bekendgemaakte overstap van een compleet team van het Scandinavische Nordea Asset Management naar Polar Capital uit Londen.

Het gaat om vier man die bij Nordea AM verantwoordelijk waren voor negen opkomende-markten-fondsen. Daaronder ook het topfonds Nordea Invest Emerging Stars Equity fund, dat de laatste drie jaar een rendement opleverde van 19% tegenover de benchmark van 15.6%. 

Leider van dit team was Jorry Rask Nøddekær bij Nordea AM goed voor zes miljard dollar onder beheer. Volgens Citywire een topper, maar ook weer niet het crème de la crème. Nøddekær landde met zijn negen fondsen over de laatste drie jaar op een 114ste plaats van 517 fondsmanagers.

Londen the place to be

Nøddekær die al in maart opstapte bij Nordea AM gaf als verklaring voor de overstap dat Polar Capital een perfect thuis voor ons is. Het team stond volgens hem te popelen om vanuit Stockholm naar Londen te verhuizen. 

De CEO van Polar, Gavin Rochussen, gaf aan dat hij op zoek is naar meer goede teams om te bouwen aan een sterker Polar. Verder benadrukte hij dat hij ervan overtuigd is dat Londen een goede basis blijft voor de vermogensindustrie.

Jorry Noddekaer

Jorry Noddekaer

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen