Nieuws

Goldman Sachs: Brazilië verslaat Duitsland in de finale

Brazilië neemt revanche tijdens het aankomende WK in Rusland. De goddelijke kanaries worden wereldkampioen, zo voorspelt Goldman Sachs op basis van machine learning en een miljoen computersimulaties.

Vanavond begin het WK. Spannend wordt het niet. Een paar dagen geleden publiceerde Goldman Sachs namelijk de zesde editie van het rapport over het WK, getiteld The World Cup and Economics 2018, waarin de uitkomst van het toernooi al wordt verklapt. Het is een van de populairste publicaties van The Firm.

Op basis van economisch inzicht, voetbalvisie en heel veel big data is Goldman Sachs tot een winnaar gekomen. Dat is handig om te weten, mocht u meedoen aan een poeltje of het serieuzer aanpakken met de Toto of een wedkantoor in het VK.

De belangrijkste voorspellingen voor het WK op een rijtje:

  • Brazilië wint de zesde wereldbeker titel en verslaat Duitsland in de finale op 15 juli.
  • Frankrijk heeft een grotere kans dan Duitsland om het WK te winnen.
  • Naar verwachting zal Duitsland Engeland verslaan in de kwartfinale op 7 juli.
  • Zowel Spanje en Argentinië presteren onder de maat presteren en verliezen van respectievelijk Frankrijk en Portugal in de kwartfinales.
  • Ondanks het voordeel van gastland slaagt Rusland er niet in om de groepsfase te overleven.
De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen