Nieuws

Pictet AM zet in op goud

In de nieuwste outlook geeft Pictet AM een duidelijk koopadvies voor goud af. "Geen alternatieve belegging gaat de komende 5 jaar beter renderen."

Volgens de beleggingsstrategen van Pictet AM gaat geen alternatieve belegging de komende 5 jaar beter renderen dan goud. Redenen van deze goudvoorkeur is de verwachte comeback van volatiliteit en stijgende inflatie. Mocht er ook nog eens politieke onrust de kop opsteken, en die kans is volgens Pictet AM levensgroot, dan kan goud helemaal gaan vliegen. Immers, goud presteert van oudsher het beste in tijden van grote onzekerheid en inflatie.

Net zoals andere real assets houdt goud zijn waarde vast als de waarde van geld daalt. Als Pictet AM voor de komende jaren ergens op rekent, dan is het wel op een sterk stijgende inflatie.

Ondervertegenwoordigd

Dan is er nog een andere belangrijke reden dat een stijging van de goudprijs in het verschiet ligt. Deze reden is een technische. Volgens Pictet AM is goud al tijden uit de gratie van beleggers. Het edelmetaal is zwaar onderwogen in beleggingsportefeuilles. Dat heeft zijn weerslag op de goudprijs, dat gemeten in dollars 50% onder zijn top beweegt.

Pictet AM: “Wij verwachten dat goud de komende 5 jaar een rendement zal geven van gemiddeld 6%.”


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?