Nieuws

Variabele fee voor vijf Sicav-fondsen van Fidelity

Fidelity past vanaf vandaag de feestructuur aan van vijf actief beheerde aandelenfondsen van de in Luxemburg gevestigde Fidelity Funds Sicav-fondsen.

Beleggers in fondsen van Fidelity kunnen vanaf nu ook kiezen voor de nieuwe aandelenklasse Variable Management Fee van de fondsen Fidelity Funds - America, Fidelity - Funds Emerging Markets Focus, Fidelity Funds - European Growth, Fidelity Funds - European Larger Companies and Fidelity Funds - World.

Bij deze nieuwe aandelenklasse is de jaarlijkse beheervergoeding verlaagd met 0,10% tot een basisvergoeding van 0,70%. Het variabele deel van de vergoeding beweegt symmetrisch op en neer mee met hoe het fonds presteert ten opzichte van de vooraf bepaalde benchmark, op basis van een geannualiseerde driejaarlijks voortschrijdende periode, na kosten, aldus de assetmanager. 

Deze vergoeding is maximaal 0,2% boven de basis-beheervergoeding, en kan dalen tot -0,2%. Dit betekent dat de maximale en minimale vergoeding beweegt tussen 0,90% en 0,50%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus