Nieuws

De beste markten van Azië

Welke Aziatische landen hebben de voorkeur van EM-fondsmanagers? Dat blijken vooral Vietnam en Zuid-Korea te zijn.

Het Magna New Frontiers Fund heeft 15% van het fondsvermogen belegd in Vietnam. Volgens Dominic Bokor-Ingram van Fiera Capital gaat dat land veel waarde toevoegen aan de emerging market-portefeuille van beleggers. 

Tegen Citywire zegt hij: "De Vietnamese regering is druk met het hervormen en die hervormingen vertalen zich direct in economische groei. Momenteel heeft Vietnam met 6% tot 7% groei, een van de snelst groeiende economieën in Azië."

Voor het fonds van Magna (onderdeel van onze eigen IEXFonds 40) focust de fondsmanager nu vooral op retailers en IPO's in Vietnam. Een nadeel is wel dat Vietnam officieel nog geen emerging market is, maar een frontier market.

Lastig toegankelijk

Vanwege de structuur van de aandelenmarkt en het feit dat er de markt lastig toegankelijk is voor (buitenlandse) beleggers, is de kans volgens Bokor-Ingram dat het land volgend jaar officieel een emerging market wordt. Hij schat die kans op minder dan 50%. 

Fondsmanager Jian Shi Cortesi van het GAM Multistock – Asia Focus Fund ziet meer in Noord-Aziatische markten, zoals China en Taiwan. Die zijn volgens goedkoper dan de beurzen in Zuid-Azië. Maar sowieso zijn emerging markets volgens hem nog ondergewaardeerd. De slechte gang van zaken van 2010 tot  2016 heeft zijn sporen achtergelaten. Dalende bedrijfswinsten dreven aandelenbeleggers toen naar de uitgang. Inmiddels zit juist die winstgroei n de lift, aldus de fondsmanager. 

Exportlanden profiteren

Volgens Manish Modi, fondsmanager van het UBS Asian Consumption Fund moeten Aziatische markten kunnen profiteren van een toenemende lokale vraag. Landen zoals Thailand en Maleisië hebben het reeds goed gedaan door het aantrekken van de export.

Dit moet zich – samen met hogere grondstofprijzen – gaan vertalen in meer bedrijfsinvesteringen en meer uitgaven van consumenten. 

Ook zouden verkiezingen in Indonesië, Maleisië en Thailand kunnen zorgen voor meer overheidsuitgaven aan infrastructuur en fiscaal gunstige maatregelen voor consumenten en bedrijven in deze landen. Nog meer groei dus.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen