Nieuws

Grote zakenbanken willen nu toch wel in cryptovaluta

Een jaar geleden wilden professionele handelaren nog niks weten van cryptovaluta, maar inmiddels maken grote Amerikaanse banken zich op om de bitcoinarena te betreden.

September vorig jaar moest topman Jamie Dimon nog niks van cryptomunten weten, nu schrijft Financial news dat de grootbank bezig is met het verkennen van deze nieuwe markt. 

De Amerikaanse bank heeft namelijk Oliver Harris, hoofd nieuwe technologie bij JPM, opdracht gegeven om te kijken hoe cryptovaluta gebruikt kan worden bij de zakenbank en de assetmanager van JPM. 

Harris, die opereert vanuit Londen, is sinds 2015 de fintechbaas bij de Amerikaanse bank. Nog een teken dat de mening van JPM over cryptovaluta is veranderd. Tegen CNBC zei co-president Daniel Pinto dat JPM nu kijkt naar cryptovaluta. 

Maar helemaal zitten zien ze het nog niet, zo lijkt: “Cryptocurrencies are real, but not in the current form."

Handelen in crypto's

Maar ook concurrent Goldman Sachs neemt nieuwe crypto-experts/handelaren aan. 

En dat is niet zo verrassend allemaal. In een onderzoek van Thomson Reuters vorige maand gaf 20% van de professionals aan dit jaar te beginnen met handelen in crypto's. 

70% daarvan wil zelfs in de komende drie maanden starten. Een jaar geleden keken klanten de onderzoekers van de dataleverancier nog verbaasd aan als hen werd gevraagd of zij plannen hadden in die richting. 

Thomson Reuters heeft meer dan 400 klanten hierover ondervraagd. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie