Nieuws

Kempen lanceert Private Markets Fund

Kempen introduceert het Private Markets Fund. Het fonds combineert vier verschillende beleggingscategorieën in de private sector: niet-beursgenoteerde bedrijven in private equity, infrastructuur, land en vastgoed.

Het fonds geeft op deze manier toegang tot marktsegmenten die traditioneel alleen toegankelijk zijn voor grote institutionele partijen, vanwege het hoge instapniveau, complexiteit en operationele vereisten.

Het Private Markets Fund belegt via geselecteerde fondsmanagers in niet-beursgenoteerd private equity, infrastructuur, land (landbouwgrond en bosbouw) en vastgoed. Binnen de private equity categorie richt het fonds zich op een grote diversiteit aan onderliggende investeringen, met venture capital en small en lower mid market buy-out in Europa als belangrijkste subcategorieën. Binnen de andere categorieën wordt wereldwijd belegd met de nadruk op ontwikkelde markten.

Voor de samenstelling van het fonds volgt Kempen langetermijnontwikkelingen en trends. Het Private Markets Fund is beschikbaar voor professionele beleggers in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Instappen kan vanaf 125.000 euro. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40