Nieuws

Amerikaanse high-yield is wél aantrekkelijk

Ja, de bedrijfsschulden lopen op. Ja, de high yieldmarkt is aan de prijs. Toch blijft de Amerikaanse markt voor hoogrentende obligaties dankzij de nog altijd aantrekkelijke rente en weinig defaults aantrekkelijk, aldus vermogensbeheerder Loomis Sayles.

De markt voor Amerikaanse high yield-obligaties is stevig geprijsd, maar niet te duur. In deze periode van de economische cyclus mag ervan worden uitgegaan dat het aantal invorderbare schulden op een laag niveau blijft. Voor beleggers levert dat kansen op een degelijk rendement. Die komt dan wel hoofdzakelijk uit de rente, die nog altijd een stuk hoger ligt als de rente op staatsobligaties, en minder uit koerswinsten. Dit stelt vermogensbeheerder Loomis Sayles in het rapport High yield credit investing late in the cycle.

Loomis Sayles: “De onderliggende fundamentals van de high yield-sector blijven aantrekkelijk gezien de gunstige outlook voor bedrijfswinsten en lage waarschijnlijkheid van bedrijfsfaillissementen of een economische recessie. In deze fase van de kredietcyclus zijn de schuldniveaus hoog, maar alles in ogenschouw nemend, geloven wij dat bedrijfsbalansen gezond blijven en de rentedekking goed.”

Weinig defaults

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

BB-rating en hoge Sharpe-ratio

Loomis Sayles is wel voorzichtiger geworden met beleggingen in bedrijven met de allerlaagste kredietwaardigheid. De focus ligt op obligaties met het kwaliteitsoormerk BB en een aantrekkelijke Sharpe-ratio. “Wij geloven dat kredieten met een hogere kwaliteit veerkrachtiger zijn in volatiele perioden.”

De Sharpe-ratio wordt bij de kredietanalyse gebruikt om te berekenen in hoeverre het extra rendement het extra risico compenseert. Hoe hoger de ratio, hoe hoger het extra rendement voor het extra risico.

Het risico dat wel altijd op de loer ligt voor eurobeleggers is het dollarrisico. Mocht de dollar opnieuw verzwakken, dan kijken eurobeleggers in Amerikaanse junk al snel tegen een verlies aan. Met de huidige dure hedgingkosten is het afdekken van de dollar niet echt een aanrader.

Rendement bij betere junk verzekerd

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's