Nieuws

Fidelity International lanceert spotgoedkope indexfondsen

Fidelity International heeft zes multinationale aandelen-indexfondsen gelanceerd (kosten vanaf 0,06%) en is daarmee naar eigen zeggen meteen prijsleider op de Europese indexfondsenmarkt, de ETF-markt niet meegerekend.

Met de lacering van zes goedkope multinationale aandelen-indexfondsen is Fidelity International naar eigen zeggen meteen prijsleider op de Europese indexfondsenmarkt, de ETF-markt niet meegerekend. De fondsen zijn in achttien Europese landen te koop.

De zes in Ierland gevestigde (ICAV) fondsen beleggen in de VS, Europa, Japan en Pacific, ex Japan, Developed Global en Emerging Markets. Ze krijgen een eenvoudige lagekostenstructuur, beginnend bij 0,06% voor het S&P 500-fonds tot 0,20% voor het MSCI Emerging Markets Fund.

In tegenstelling tot veel andere aanbieders, zullen de indexfondsen van Fidelity beschikbaar zijn voor alle beleggers – zowel direct (via beleggingsplatformen), als voor particuliere en institutionele beleggers – met dezelfde kosten, ongeacht het geïnvesteerde bedrag.

Fidelity biedt sinds 1996 indexfondsen aan. In 2017 vergrootte Fidelity de breedte van zijn beleggingsmogelijkheden met de introductie van smart bèta-ETF’s.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?