Nieuws

Bill Eigen 50% in cash

Bill Eigen, fondsmanager van het JPM Income Opportunity Fund, heeft momenteel 50% van het 3,4 miljard dollar grote fonds in cash.

Als reden noemt Eigen het gebrek aan goede beleggingskansen en onzekerheid door het veranderende beleid van centrale banken. Dat zegt de fondsmanager tegen Citywire. Het JPM Income Opportunity Fund is een absolute return-fonds, dus Eigen kan deze stap eenvoudig zetten. 

Het is overigens niet voor het eerst dat Eigen flink inzet op cash. In 2014 zat 67% van het fondsvermogen in cash, in 2016 had hij dat percentage alweer afgebouwd tot 18%.

Eigen geeft nu aan dat door de hoge waarderingen voor aandelen, gecombineerd met de hoge sectorcorrelatie en het enorme renterisico, het volgens hem verstandiger is een erg liquide allocatie te hanteren:

"Central banks globally are acknowledging the global economic strength and removing accommodation. This has profound implications for valuations, since indiscriminate central bank demand has had dramatic impact on bond prices, essentially disconnecting them from fundamentals. The era of artificially low rates and easy monetary policy is coming to an end. This will create volatility and great opportunities for fundamental investors with liquidity."

Het fonds van Eigen behaalde over de afgelopen drie jaar tot eind februari een rendement van 2,4%, meer dan het sectorgemiddelde van 1,5% in dezelfde periode.  

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40