Nieuws

Marjanne Sint benoemd tot RvC-voorzitter PGGM

Marjanne Sint neemt per 1 april 2018 het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van PGGM over van waarnemend voorzitter Wim de Weijer, die de RvC verlaat na ruim tien jaar commissaris te zijn geweest.

De Raad van Commissarissen van PGGM heeft Marjanne Sint (68) benoemd tot haar voorzitter. Sint zal het voorzitterschap per 1 april 2018  - dat is eerste paasdag - op zich nemen.

Ze neemt de verantwoordelijkheid over van waarnemend voorzitter Wim de Weijer, die de RvC op deze datum verlaat na ruim tien jaar commissaris te zijn geweest.

Sint is verder voorzitter van de RvC van de Bank Nederlandse Gemeenten en was eerder onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van de Isala-klinieken in Zwolle.

Op 31 december 2017 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van 218 miljard euro en administreerde de pensioenen van drie miljoen deelnemers.

Onder de naam PGGM&CO kent de coöperatie een ledenorganisatie van ongeveer 725.000 werknemers in zorg en welzijn. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen