Nieuws

ESMA verbiedt binaire opties

En legt de verkoop van CFD's aan banden. Doel is om retailbeleggers te beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten.

De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor CFD’s. Het besluit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen de nationale toezichthouders van alle EU-lidstaten, aldus de ESMA. 

Het is voor het eerst dat op Europees niveau het vermarkten, verspreiden en verkopen van een financieel product wordt verboden.

Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, heeft als voorzitter van het Investor Protection and Intermediaries Standing Committee (IPISC) leiding gegeven aan de voorbereiding van deze beschermende maatregelen, aldus de AFM

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus