Nieuws

Hans Op ‘t Veld nieuw hoofd duurzaam beleggen PGGM

PGGM heeft Hans Op ‘t Veld per 1 mei benoemd tot head of Responsible Investment. Tot dan gaat hij verder als hoofd beursgenoteerd vastgoed.

PGGM heeft Hans Op ‘t Veld per 1 mei benoemd tot head of Responsible Investment. Hij gaat leiding geven aan het team en rapporteert aan de CIO’s van PGGM Vermogensbeheer. Op dit moment neemt CIO Private Markets Frank Roeters van Lennep de taken waar als Head of Responsible Investment.

Hans op 't Veld

Hans Op ‘t Veld is sinds 2007 werkzaam bij PGGM en is momenteel als head of Listed Real Estate verantwoordelijk voor de beursgenoteerde vastgoedbeleggingen van PGGM.

Tevens is hij fondsmanager van het PGGM Listed Real Estate Fund, met een beheerd vermogen van elf miljard euro. Verder is hij Research Fellow bij de Amsterdam School of Real Estate en bestuurslid van de European Public Real Estate Association (EPRA).

218 miljard euro beheerd vermogen

PGGM´s Responsible Investment team is verantwoordelijk voor de verankering en doorontwikkeling van het duurzaamheidsbeleid van PGGM. Uitgangspunt hierbij is dat PGGM voor de klanten zowel financieel als maatschappelijk waarde kan toevoegen, onder meer door actief aandeelhouderschap en het meewegen van duurzaamheidsfactoren in de beleggingsbeslissingen waardoor beleggingen ook op lange termijn goed renderen.

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 31 december 2017 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van 218 miljard euro en administreerde de pensioenen van drie miljoen deelnemers. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen