Nieuws

India favoriet bij BlackRock

India is een van de favoriete markten van BlackRock. Zelfs een handelsoorlog kan dat niet verhinderen.

"Aandelen uit opkomende markten hebben een geweldig jaar achter de rug, maar er is nog altijd lucht naar boven nu steeds meer beleggers terugkomen naar EM na jaren van onderweging." Dit schrijft vermogensbeheerder BlackRock aan zijn klanten.

Uit het bericht aan de klanten blijkt dat aandelen uit opkomende markten net als aandelen uit de VS en Japan tot de favoriete aandelenklassen van BlackRock behoren, en binnen deze categorie is er een speciale voorkeur voor India.

Hervormingen van Modri

Dat heeft volgens BlackRock te maken met de grote vooruitgang die premier Narendra Modri boekt bij het hervormen van de economie. Voorbeelden zijn er genoeg.

Zo heeft India grote vooruitgang geboekt bij het snijden in nutteloze overheidssubsidies. Er wordt vooruitgang geboekt bij het verhogen van de productiviteit en het terugbrengen van de bureaucratie. Het belastingsysteem is hervormd, en het bankwezen geherstructureerd.

Koerswinstverhouding 17,5

Dat zijn allemaal redenen om te geloven dat de Indische economie en de beurs het de komende jaren goed kunnen doen. De relatief hoge koers-winstverhoudingen van rond de 17,5 vormt door de verwachte winststijging geen probleem.

Zelfs een handelsoorlog met de Verenigde Staten gooit geen roet in het eten, hoewel het natuurlijk wel vervelend is. BlackRock: “De momenteel zeer gezonde wereldeconomie biedt voldoende steun en structurele hervormingen zorgen ervoor dat de binnenlandse groei duurzaam is. Dit verbetert de vooruitzichten voor bedrijfsinkomsten en maakt India minder gevoelig voor handel gerelateerde schokken”, aldus BlackRock.

Vergeet goud en vastgoed

Richard Kersley, hoofd Global Equity Research bij Credit Suisse, wees er gisteren bij de televisiezender CNBC op dat goud en vastgoed minder zullen profiteren.

Uit onderzoek van de Zwitserse bank blijkt namelijk dat de Indiërs nog zwaar onderwogen zijn in aandelen. Hun vermogen zit tot nu toe vooral in gouden sieraden en huizen en gebouwen. In het onderzoek geven veel mensen aan dat ze dat willen veranderen. Volgens Kersley is dat dus nog een extra drijfveer voor de aandelenmarkt, en natuurlijk minder voor goud en vastgoed.

In India, zo zegt Kersley, bestaat slechts 15% van het vermogen uit effecten. In China is dat 40% en de VS  70%. “Het is interessant om te zien dat dit aan het veranderen is."

Lees ook de positieve aandelen EM-analyse van Axa IM

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie