Nieuws

ABN Amro voegt 22 ESG-mandaten toe

Vanaf dit jaar krijgen beleggingsklanten van de bank standaard SRI-oplossingen voorgesteld.

ABN Amro gaat de komende tijd het duurzame gahalte van haar beleggingsaanbod verder versterken door de introductie van 22 nieuwe SRI-mandaten. SRI staat voor Socially Responsible Investing. Dat meldt Citywire Selector vandaag.  

Volgens cio Eric Ebermeyer van AA Advisors Investment Solutions maakt de uitrol deel uit van de strategie om in 2030 de SRI-coverage drastisch te hebben uitgebreid. "Vanaf nu zal de waardepropositie standaard SRI-gedreven zijn," zegt hij. Die ambitie geldt niet alleen voor het beleggingsaanbod, maar strekt zich uit over de hele bank, inclusief de kredietverlening. 

Ebermeyer zegt met deze uitbreding het aantal subadvisory-mandaten te verhogen van 41 tot 63. Nieuwe klanten krijgen vanaf nu standaard een SRI-oplossing geadviseerd. "Uiteraard kun je ervoor kiezen om die niet te willen, maar we zien een substantiële beweging richting duurzame oplossingen. We hebben nog geen mensen gehad die bezorgd waren dat ze rendement zouden mislopen door een SRI-invulling van hun beleggingen." 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie