Nieuws

Koreafonds Franklin Templeton dicht

Wegens te weinig schaalgrootte en gebrek aan belangstelling van beleggers gaat het Koreafonds van Franklin Templeton dicht.

Dankzij de Spelen stond Korea vol (positief) in de schijnwerpers, maar wellicht vooral bij sporters, minder bij beleggers. Eind februari heeft Franklin Templeton beleggers in het Korea aandelenfonds laten weten dat het fonds wegens te weinig schaalgrootte en gebrek aan interesse van beleggers op 24 mei dicht gaat. 

Dit fonds werd vroeger beheerd door Mark Mobius, die inmiddels een nieuw beleggingsbedrijf heeft opgezet. Het fonds bestond sinds 1995 en had 32 miljoen dollar onder beheer. Het rendement van het fonds over de afgelopen drie jaar was -3,2% (gemeten in dollars), aldus Citywire. De benchmark die de fondsbeoordelaar hanteert, deed 46,7% over dezelfde periode. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Brexit