Nieuws

ABN Amro ziet muziek in obligaties

ABN Amro denkt dat de markt met hoge inflatieverwachtingen vooruitloopt op de muziek. Dit biedt een ideale gelegenheid om de positie in obligaties langzaam uit te breiden.

ABN Amro Mees Pierson is iets positiever geworden over de vooruitzichten obligaties. De private bank heeft woensdag aangekondigd dat de positie in obligaties is verhoogd van zwaar onderwogen naar onderwogen.

De bank zegt verder positief te zijn over de vooruitzichten voor vastgoed en aandelen en neutraal te staan tegenover grondstoffen en hedgefonds.

Minder cash

Voor de modelportefeuille betekent dit dat er iets minder cash wordt aangehouden ten faveure van obligaties uit perifere eurolanden, en dan met name Italië. De relatief hoge lange rente in Italië biedt volgens ABN Amro een goed instapmoment. Voor een negatieve uitkomst van de Italiaanse verkiezingen is de bank niet bang.

Hoofd beleggingsstrategie Ralph Wessels zegt in een toelichting dat dit een goed moment is om de obligatieportefeuille langzaam uit te breiden. Dat heeft te maken met de in zijn ogen licht overdreven angst voor een stijgende inflatie en centrale banken die daarop reageren met renteverhogingen.

Voor de muziek uit

Wessels: "Obligatierentes zijn naar niveaus gestegen die we in jaren niet hebben gezien. Dit komt onder andere door oplopende inflatieverwachtingen. Maar wij denken dat de inflatie gematigd blijft en centrale banken niet agressiever de rente gaan verhogen dan ze nu communiceren."

"Volgens ons loopt de markt dus iets te snel op de muziek vooruit. Dit biedt ons de ideale gelegenheid om de positie in obligaties uit te breiden. Met de herverdeling sorteren we bovendien alvast voor op de toekomst, waarin we onze obligatiepositie stap voor stap verder uitbreiden."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus