Nieuws

Talib Sheikh verlaat J.P. Morgan AM

Een hele aderlating voor de multi-assetdivisie van J.P. Morgan AM. Talib Sheikh, mede-verantwoordelijk voor zeven grote multi-assetfondsen, inclusief eentje van de IEXFonds 40, verlaat de firma en begint in juni bij Jupiter AM.

Na bijna 20 jaar voor J.P. Morgan AM te hebben gewerkt, vertrekt Talib Sheikh om bij Jupiter AM per juni de multi-assetafdeling te lieden. Daarmee verliest JP Morgan AM een belangrijke en zeer succesvolle belegger. Sheikh was medeverantwoordelijk voor 30 miljard euro aan beleggingen in zeven grote multi-assetfondsen. Daarvan is het JPM Global Income Fund met bijna 24 miljard euro onder beheer verreweg het grootste.

Ook voor IEXProfs is het vertrek van Sheikh een verlies. Hij is mede-verantwoordelijk voor het beheer van het JPM Global Macro Opportunities Fund met 4,7 miljard euro onder beheer. Dat boekte over de afgelopen twaalf maanden een rendement van ruim 21% tegen een risico dat lager ligt dan voor aandelen. Ook dit jaar opende het fonds sterk.

Talib Sheikh van JP Morgan AM

J.P. Morgan AM zegt dat zijn vertrek geen impact heeft op het management en het beleggingsproces van de fondsen, dat hij mede-leidde. Zo zullen James Elliot en Shrenick Shah doorgaan met het managen van het Macro Oportunities Fund.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus