Nieuws

Edin Mujagic hoofdeconoom OHV Vermogensbeheer

Monetair econoom en IEXprofs-columnist Edin Mujagic is per 1 februari de hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer.

OHV Vermogensbeheer heeft Edin Mujagic per 1 februari benoemd tot hoofdeconoom. Hij zal het gezicht van de Amsterdamse vermogensbeheerder naar buiten worden, meewerken aan de bepaling van de beleggingsstrategie en de macro-economische visie op marktontwikkelingen.

Mujagic is een macro-econoom gespecialiseerd in het beleid van de centrale banken. Hij heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft ruime ervaring met het volgen en analyseren van en schrijven over macro-economische ontwikkelingen en financiële markten.

Mujagic heeft zich altijd zeer kritisch uitgelaten over het ruime monetaire beleid van de ECB. Hij moest nog maar zien of de euro zou slagen. Zijn grootste angst was dat de inflatie in de eurozone richting 5% zou gaan. Zijn schrikbeeld was wat er met de Servische dinar gebeurde tijdens de Joegoslavische burgeroorlog. Om dat niet te vergeten loopt hij rond met in zijn binnenzak een dinarbiljet met meer nullen er op dan gezond is.

Edin Mujagic is auteur van Tien jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt en Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816. Hij is lid van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit de hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen.

Als vaste columnist van IEXProfs analyseert Edin daags na een belangrijke meeting van een centrale bank de (al dan niet genomen) beslissing. Zijn verhaal over de bitcoin was een van de best gelezen verhalen op IEXProfs in 2017. Zijn nieuwe betrekking betekent niet dat nevenactiviteiten voor bijvoorbeeld IEXProfs van de baan zijn. "Ik blijf dingen, die ik erg leuk vind, gewoon doen. Aangezien schrijven voor IEXProfs er zeker één van is, blijven jullie mijn artikelen ontvangen."


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

De impact van het coronavirus