Nieuws

Nederlandse vermogensbeheerders bewijzen meerwaarde

Nederlandse vermogensbeheerders boekten in 2017 in het neutrale profiel een gemiddeld netto rendement van 5,1%. Rekening houdend met de moeilijke obligatiemarkt én wat de benchmark deed is dat een puike prestatie.

2017 was een prima jaar voor klanten van vermogensbeheerders. Dat blijkt uit de netto rendementen die Nederlandse vermogensbeheerders voor hun klanten hebben geboekt en die door Beleggingsmatch zijn verzameld.

In een gemiddeld profiel werd gemiddeld een netto groei van 5,1% gerealiseerd. Duidelijk is dan aandelen de rendementskar trokken. In het zeer offensief profiel was het gemiddeld netto rendement namelijk 8,6%. Het gemiddeld netto rendement van het zeer defensieve profiel bleef logischerwijs steken op 0,9%. Ietsje beter dan een spaarrekening.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Passief blijft achter

Over de gehele linie bleven de passieve vermogensbeheerders in 2017 achter bij hun actieve collega’s. In het gemiddelde profiel was dit verschil met 1,2 procentpunt het grootste. Het verschil werd kleiner in de offensieve profielen.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Elk kwartaal ontvangt Beleggersmatch de rendementsgegevens van vermogensbeheerders. De getoonde rendementen over 2017 zijn op basis van de gegevens van 56 partijen. Voor de berekening van het gemiddelde nettorendement is uitgegaan van de kosten bij 1 miljoen euro belegd vermogen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Riskmanagement