Nieuws

Robeco brengt administratie onder bij JP Morgan

Robeco brengt zijn operationele en administratieve activiteiten onder bij JP Morgan. De uitbesteding maakt voor klanten geen verschil, maar voor het personeel wel. Het UWV krijgt extra werk.

Robeco slankt verder af. De vermogensbeheerder gaat zijn administratieve en operationele activiteiten onderbrengen bij JP Morgan. Deze stap is onderdeel van een groter strategisch plan voor 2017-2021, waarbij internationale groei hoog op de agenda staat.

De Amerikanen nemen de fondsenadministratie, bedrijfsvoering, transferagentschap en de uitleen van effecten over. Volgens Robeco is er bewust voor gekozen om taken elders onder te brengen, zodat extra investeringen om bestaande operaties op peil te houden niet langer nodig zijn.

Voordat met het uitbestedingsproces kan worden gestart, zijn er nog wel de nodige goedkeuringen nodig. Daarna kan het nog twee jaar duren voordat het gehele uitbestedingstraject is afgerond.

Gedwongen ontslagen

Klanten van Robeco zullen niets merken van de veranderingen bij hun vermogensbeheerder. Het beleggingsbeleid blijft zoals het is en de verantwoordelijke portfoliomanagers houden focus op het leveren van goede resultaten voor de belegger, zo meldt het persbericht.

Voor de Robeco-medewerkers daarentegen kunnen de wijzigingen wel verschil gaan maken. Uiteindelijk zullen zo'n zeventig werknemers in thuisstad Rotterdam overbodig worden en hun baan verliezen. Zij krijgen hierin stevige begeleiding, zo belooft Robeco.

Volgens CEO Gilbert van Hassel is het besluit zeker niet lichtvaardig genomen. Maar het is een noodzakelijke stap, stelt hij, die Robeco zal helpen om wereldwijd uitstekende service te kunnen blijven leveren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus