Nieuws

ETF Securities lanceert drie ontwrichtende ETF's

Vandaag lanceerde ETF Securities drie nieuwe ETF's. Het ene product is nog modieuzer dan het andere. Er wordt belegd in elektriciteitsopslag, e-commerce en geneesmiddelen tegen zeldzame ziektes.

ETF Securities heeft per vandaag zijn assortiment met drie nieuwe ontwrichtende ETF's uitgebreid. De drie ETF's zijn, zo zegt de aanbieder, gericht op snelontwikkelende technologische kansen. Ze krijgen in eerste instantie een notering aan de London Stock Exchange; noteringen op Deutsche Börse, Borsa Italiana en NYSE Euronext zullen volgen. De total expense ratio is 0.75%. Dat is relatief veel voor een ETF.

Energieopslag

De eerste in de rij is de ETFS Battery Value-Chain GO UCITS ETF, die specifiek blootstelling biedt aan bedrijven die de groei van oplossingen in energieopslag stimuleren. De index, die gevolgd wordt, is de Solactive Battery Value-Chain Index.

Volgens ETF Securities krijgen beleggers hiermee de mogelijkheid om te participeren in de groei van bedrijven in de waardeketen van accu's, op een moment dat er momentum is in onderzoek en ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen. Volgens de aanbieder bereikte de wereldwijde markt voor geavanceerde accu- en brandstofcelmaterialen in 2016 22,7 miljard dollar, en zal dit naar verwachting in 2022 32,8 miljard dollar zijn. Het vinden van de accu die de overtolige stroom van duurzame energie-opwekkers, zoals zon en wind, opslaat, wordt gezien als de zoektocht naar de moderne heilige graal.

E-commerce

Dan komt ETF Securities met de ETFS Ecommerce Logistics GO UCITS ETF. Die richt zich op bedrijven die profiteren van de digitalisering van de handel (e-commerce en m-commerce) en de automatisering van de logistieke supply-chain. Deze ETF volgt de Solactive Ecommerce Logistics Index. ETF Securities meldt dat de verwachte gemiddelde jaarlijkse groei van wereldwijde logistieke markt voor ecommerce, tussen 2016 en 2020, 15,6% zal zijn.

Bijzondere geneesmiddelen

Tot slot is er de ETFS Pharma Breakthrough GO UCITS ETF. Deze ETF biedt blootstelling aan bedrijven die zich bezighouden met onderzoek naar en ontwikkeling van geneesmiddelen die zeldzame ziekten bestrijden. Het volgt de Solactive Pharma Breakthrough Index.

Zeldzame ziekten bieden doorgaans kleine markten en lage participatiegraden in klinische onderzoeken, wat een lager inkomstenpotentieel betekent, aldus ETF Securities. Maar de regelgeving in Europa en de VS is inmiddels iets gunstiger voor deze farmamarkt. De opbrengsten van weesgeneesmiddelen - producten die speciaal ontwikkeld zijn om zeldzame ziekten of aandoeningen te behandelen - zullen tot 2022 naar verwachting jaarlijks gemiddeld met 11% groeien.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie