Nieuws

Michael Gibb hoofd duurzaam beleggen van Fidelity

Fidelity International heeft Michael Gibb (49) benoemd tot Head of Stewardship and Sustainable Investing.

Fidelity International heeft Michael Gibb (49) benoemd tot Head of Stewardship and Sustainable Investing. In deze nieuwe functie zal Michael Gibb de strategie en het beleid van Fidelity op vlak van ESG (Environmental Social Governance) coördineren, en het bestaande ESG-team bij Fidelity leiden.

Gibb begon zijn carrière 27 jaar geleden als Portfolio Manager Aziatische aandelen. Daarna werkte hij o.a. voor Gartmore Investment Managers, Credit Suisse en Martin Currie Investment Management. Bij de University of Edinburgh Business School haalde hij recent een MBA in ESG, en bestudeerde hij meer specifiek de relatie tussen beleggers en de bedrijven waarin ze investeren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus