Nieuws

De zes hedgefondstrends van 2018

Het adviesbureau Agecroft Partners onderscheidt zes hedgefondstrends. Zoals: minder hedgefondsmanagers zullen meer geld beheren. En: Het aantal fondsen dat deuren sluit versnelt.

Wat gaat 2018 brengen voor de hedgefondsindustrie? Consultant Agecroft Partners onderscheidt zes trends.

1. Hedgefondsen zullen ook dit jaar niet besparen op IT. Informatieverwerking is key om alpha te genereren. Hedgefondsmanagers maken steeds meer gebruik van de laatste inzichten op het gebied van kwantitatieve analyse en kunstmatige intelligentie. Dit is even kostbaar. als rendementverhogend.

2. Het aantal fondsen dat de deuren sluit zal dit jaar versnellen. "Ongeveer 90% van de ruim 15.000 bestaande hedgefondsen rechtvaardigt de beheerskosten niet," aldus Agecroft. Het is de reden dat hedgefondsindices het zo slecht doen. Vooral fondsen met een beheerd vermogen van minder dan 100 miljoen dollar krijgen het moeilijk.

3. Pensioenfondsen zullen meer voor beleggingen in hedgefondsen kiezen. Zij zien hedgefondsen niet langer als een aparte beleggingscategorie, maar als een van de vele mogelijkheden om een bepaalde beleggingsstijl te volgen. Volgens Agecroft is dat natuurlijk een bijzonder gunstig ontwikkeling voor de hedgefondssector.

4. Hedgefondsen profiteren van de opening van minder toegankelijke markten. Door gebruik te maken van gespecialiseerde marketingteams en partnerships hopen zij extra kapitaal aan te trekken. 

5. Het aantal hedgefondsen dat zich specialiseert in cryptocurrencies zal verdriedubbelen. Op dit moment zijn het er nog 120. Door de ontwikkeling van de handel in futures is er steeds meer mogelijk.

6. Het beheerd vermogen in de sector zal dit jaar met 5,5% stijgen. Dit betekent echter niet dat de werkgelegenheid gelijke tred houdt. Meer en meer diensten worden uitbesteed. Daarbij gaat het niet alleen om IT, maar ook om juridische steun, marketing en zelfs analyse.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Dutch Investment Influential 2018