Nieuws

Eerste ETF voor cryptocurrencies is in de maak

De Amerikaanse startup Biwise heeft als eerste een particulier indexfonds voor cryptomunten in de markt gezet. De volgende stap is een ETF voor het grote publiek.

Bitwise Asset Management is het eerste bedrijf met een particulier indexfonds voor cryptomunten. De volgende stap is een ETF voor het grote publiek, zegt medeoprichter Hunter Horsley in een interview met Summit Roy van ETF.com.

Als basis voor het indexfonds geldt de door Biwise zelf ontworpen Hold 10-index. Deze index omvat de tien belangrijkste cryptomunten zoals bitcoin, ethereum, litecoin en ripple die mee worden genomen gewogen naar hun marktkapitalisatie. In totaal wordt daarmee 85% van de markt voor cryptomunten gedekt.

Beheervergoeding

Volgens Horsley is de beheervergoeding van het indexfonds nu nog vrij hoog met 2,5%. De verwachting is dat dit in de toekomst minder zal worden, zeker als er een vergunning is voor een ETF die aan het grote publiek yal worden aangeboden. Het deze maand in de markt gezette Biwise Hold 10 Private Index Fund is alleen beschikbaar voor een selecte groep particuliere beleggers.

Horseley waagt zich verder niet aan boude voorspellingen voor de toekomstige waarde van bijvoorbeeld bitcoin of ethereum. Zijn inschatting is dat het met de prijsstijgingen niet zo door kan gaan als in 2017, maar wel staat voor hem vast dat de waarde van het totale cryptomunten-universum zal toenemen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus