Wat is dit?
IEXConnect is het contentplatform om direct in contact te komen met beleggers. IEXConnect content wordt u aangeboden door onze partners. Ook partner worden? Sluit
Nieuws

2018 wordt een kansrijk transitiejaar

Beleggen op basis van momentum moet in 2018 plaatsmaken voor waarde- en kwaliteitsselectie. Ook alternatieve beleggingen heeft Pascal Blanqué van het Franse beleggingshuis Amundi in het vizier.

Ook 2018 wordt een jaar dat beleggers volop kansen biedt, maar beleggen op basis van momentum moet wel plaatsmaken voor waarde- en kwaliteitsselectie, concludeert Pascal Blanqué, Group Chief Investment Officer van Amundi.

Moeten beleggers 2018 anders benaderen?

“We komen steeds later in de fase van deze lange herstelperiode. Beleggers hebben in sommige delen van de markt te veel dezelfde posities ingenomen, zoals in laagwaardig krediet, met dezelfde (momentum-)strategieën. Wij denken dat 2018 een jaar zal worden van transitie; de overgang van veel risky assets naar het selectiever en gedoseerd inzetten van risico.”

Beleggers moeten hun strategie dus aanpassen?

“Wij denken dat de tijd van trendvolgers voorbij is. Daarom moeten beleggers zich minder richten op momentum en meer op waarde en kwaliteit.”

Is er een aandelen- of obligatiebubbel in ontwikkeling?

“De waarderingen zijn in veel beleggingscategorieën hoog en de rentes lopen op, maar daarin zien wij geen directe risico’s voor een grote marktcorrectie. Daarom is het aanhouden van een stukje risico in portefeuille nog altijd gewenst. Wij prefereren over het algemeen aandelen boven obligaties. Met het oog op spreiding loont het om ook naar alternatieve beleggingen te kijken. Die bieden goede kansen op extra rendement.”

Want?

“Er is veel kapitaal beschikbaar, maar de traditionele assets zijn duur. Met beleggingen in vastgoed, private equity en niet-beursgenoteerd kunnen beleggers hun portefeuilles spreiden en hun rendement verhogen, door een premie voor minder liquiditeit. Bovendien zijn veel alternatieve beleggingen minder inflatiegevoelig.”

Zal de inflatie dan eindelijk oplopen in 2018?

“Wij verwachten dat de inflatie voorzichtig zal stijgen in Europa en met name in de VS. De kansen op (meer dan verwachte) inflatiedruk nemen toe.”

Welke aandelen hebben uw voorkeur in 2018?

“Wij hebben een voorkeur voor aandelen in Europa, Japan en, selectief, opkomende markten. In de eurozone verbeteren de winstmarges en loopt de yield-curve steiler op. In Japan worden bedrijven door de verbeterde corporate governance steeds beter geleid en is ook sprake van stijgende winstmarges. Opkomende markten surfen mee op de golf van gesynchroniseerde groei wereldwijd.”

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt u aangeboden door onze partner.

Lees meer

Brexit