Nieuws

René Kirkels stapt over naar BinckBank

René Kirkels (Rabo Private Banking) wordt International Business Manager bij BinckBank.

René Kirkels, directeur institutioneel vermogensbeheer, wealth management en charity bij Rabobank Private Banking, vertrekt naar BinckBank. Daar wordt hij International Business Manager.

Kirkels over de nieuwe werkzaamheden: "Dat wil zeggen dat ik verantwoordelijk zal zijn voor de commerciële resultaten van de (internationale) filialen van BinckBank. Vanuit deze positie zal ik samen met het bestuur van Binckbank de visie en het beleid van de bank verder vorm gaan geven. Het is een interessante functie, waarbij het balanceren zal worden tussen: inhoud en proces, tussen visie/beleid en praktijk, en tussen commercie en inhoud van de verschillende producten en diensten."

BinckBank wil zich volgens Kirkels verder gaan verbreden tot international all-round online beleggersbank. "Dat betekent naast online brokerage dus ook een focus op andere bankzaken, waaronder bijvoorbeeld beleggingsadvies en beheer. 

Flexibiliteit wint

Kirkels staat vervolgens uitgebreid stil bij de digitalisering van de financiële wereld. "Die wereld is enorm in beweging. Dat is ook wat klanten verwachten: alles online, 24/7, maar persoonlijk contact als het moet. Andere sectoren in de economie zijn daarin al veel verder dan wij."

"Kijk bijvoorbeeld naar de veranderingen in de film- en entertainmentindustrie door het ontstaan van Spotify en Netflix. Of naar de ontwikkelingen die de reisindustrie doormaakt door AirBnB en websites als Booking.com. Zelfs een traditionele sector als de auto-industrie is gedwongen zich aan te passen door de opkomst van websites als Autoscout24 of AutoNation."

"Disruptieve innovaties in de financiële wereld zullen ook niet lang op zich laten wachten. Kenmerkend voor bedrijven die dergelijke ontwikkelingen op een succesvolle manier hebben doorgemaakt is dat ze flexibel zijn, open staan voor verandering en bereid zijn om nieuwe dingen voor klanten te zoeken en te testen." 

Raad van Advies

Kirkels blijft deel uitmaken van de Raad van Advies van IEXProfs.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

    Impact beleggen