Nieuws

Opruiming bij ETF Securities

Gisteren gingen de Europese bedrijfsoperaties van ETF Securities, exclusief hun platform, naar Wisdom Tree Investments. Vandaag wordt bekend dat het Europese ETF-platform van ETF Securities aan LGIM is verkocht.

Het is opruiming bij ETF Securities. Gisteren werd bekend dat de Europese tak aan Wisdom Tree was verkocht. De deal omvatte de verkoop van alle Europese bedrijfsoperaties van ETF Securities, exclusief het ETF-platform, met een totaal beheerd vermogen van 17,6 miljard dollar. 

De toezichthouders moeten nog wel instemmen met de verkoop. Naar verwachting zal de deal aan het eind van het eerste kwartaal 2018 rondkomen.

Canvas naar LGIM

Toezichthouders hebben inmiddels een nieuw taakje erbij, want vanochtend maakte ETF Securities bekend dat ook voor het Europese ETF-platform een koper is gevonden. Het Europese ETF-platform, bekend als Canvas, gaat naar Legal & General Investment Management (LGIM).

Het ETF-platform bestaat uit in Ierland genoteerde UCITS-fondsen en een Britse vermogensbeheerder. De zeventien producten vertegenwoordigen 2,7 miljard dollar aan beheerd vermorgen.

Ook van deze deal wordt afronding in het eerste kwartaal van 2018 verwacht.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen