Nieuws

Trumprally nog niet voorbij

Een jaar na de verkiezing van president Donald Trump staan Amerikaanse aandelen 20% hoger. Maar ze kunnen nog verder omhoog.

Dat schrijft Kurt Feuerman, fondsbeheerder bij AllianceBernstein aan klanten. Feuerman zegt wel iets van de scepsis van beleggers te begrijpen.

Na de Trumprally noteren aandelen tot negentien keer de verwachte winst voor dit jaar. Dat is historisch gezien uitzonderlijk hoog. Het is dan ook waarschijnlijk dat de volatiliteit op de korte termijn zal stijgen, schrijft Feuerman.

De meerderheid van de analisten bij Bloomberg denkt dat de S&P 500 aan het eind van het jaar lager zal staan dan op dit moment. Maar voor de langere termijn zien Amerikaanse aandelen er nog altijd aantrekkelijk uit, denkt hij.

Cash in buitenland

Dat heeft te maken met de aanhoudende lage rente en met de verwachte stijging van de Amerikaanse groei. Feuerman heeft met name hoge verwachtingen van banken en van bedrijven met grote hoeveelheden cash in het buitenland.

Banken en deze ondernemingen zullen volgens Feuerman profiteren van de verwachte hervorming van het belastingstelsel. Feuerman geeft toe dat Trump geen erg goede reputatie heeft als het gaat om het doorvoeren van hervormingen.

Maar hij denkt dat er voldoende steun is binnen de Republikeinse partij om op het gebied van de belastinghervorming doortastend te handelen.

Banken doen het goed

Banken zijn naar verwachting de eesre sector die zal profiteren van de hervormingen. Volgens analisten kan dat betekenen dat de winst van banken met 20% stijgt.

Banken zitten ook niet langer verlegen om kapitaal. Ze zijn juist agressiever, schrijft Feuerman, dan andere bedrijven met het terugsluizen van kapitaal naar beleggers.

Bedrijven met veel geld in het buitenland en bedrijven die op dit moment een hoog belastingquotum hebben, zullen volgens Feuerman ook profiteren van hervormingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie