Nieuws

ABN Amro MeesPierson neemt winst op aandelen

De private bank van ABN Amro kiest voor de verlaging ten gunste van liquiditeiten, ondanks de vooruitzichten van wereldwijde, economische groei en de goed blijvende bedrijfswinsten.

ABN Amro MeesPierson neemt winst voor het geval het sentiment op de markten bij teleurstellingen omslaat of de bestaande (veelal geopolitieke) risico's verergeren. De private bank voegt bovendien de overheidsschuld van opkomende markten aan de obligatieportefeuille toe.

Ben Steinebach, Hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson:"Het enigszins euforische sentiment op de aandelenmarkt kan snel omslaan. Bovendien hebben beleggers zich niet heel veel aangetrokken van de - veelal geopolitieke - risico's in de wereld. Tot dusverre is dat gerechtvaardigd gebleken, maar de omstandigheden achter deze risico's kunnen verslechteren en vaak is het dan te laat om het beleid aan te passen. Niettemin blijven we overwogen in aandelen en veranderen we de samenstelling van de aandelenportefeuille niet."

De private bank blijft overwogen in Europa en opkomende landen (vooral opkomend Azië). De vermogensbeheerder verwacht hier de belangrijkste impulsen voor groei van de economie en bedrijfswinsten. Dit gaat ten koste van de positie in de Verenigde Staten, waar de bank onderwogen blijft.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen