Nieuws

Skagen overgenomen

Het Noorse fondsenhuis Skagen, bekend van zijn fundamentele waarde-aanpak, is overgenomen door Storebrand, de grootste pensioenbelegger van Noorwegen.

Opmerkelijk nieuws vandaag van het overnamefront. Assetmanager Skagen uit het Noorse Stavanger is niet langer zelfstandig eigenwijs. Het beleggingshuis dat een voorliefde heeft voor fundamentele research, high conviction, waarde-aandelen en vooral veel kansen ziet in de opkomende markten, wordt een onderdeel van Storebrand, dat in Noorwegen de grootste pensioenbelegger is.

Skagen is er blij mee want in het persbericht rept het over 'pleased to announce'. Bedoeling is dat Skagen onder de nieuwe eigenaar zijn eigen koers doorvaart. 'There will be no change to SKAGEN’s investment philosophy and process.' Via een speciaal partnershipprogramma zal de nieuwe eigenaar de belangrijkste beleggers van Skagen aan boord willen houden. Skagen gaat verder als een apart bedrijf en onafhankelijk fondsenhuis binnen de Storebrand Holding. Ofwel, ondanks de verandering in eigenaarsverhoudingen blijft Skagen Skagen.

Gelet op de huidige uitdagende markt voor assetmanagers zegt Skagen blij te zijn dat de nieuwe eigenaar groot en rijk is, waardoor er meer ruimte is voor innovatie en investeringen. Storebrand daarentegen profiteert van de beleggingsskills bij Skagen, waarvan het zelf en de vele klanten de vruchten plukken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus