Nieuws

Standard Life lanceert wereldwijd impactfonds

Standard Life Investments introduceert vandaag het Global Equity Impact Fund. Het fonds belegt in bedrijven die de intentie hebben om meetbare positieve resultaten te boeken voor de samenleving en het milieu, naast het realiseren van een financieel rendement.

Standard Life Investments introduceert vandaag het Global Equity Impact Fund, gemanaged door Sarah Norris en Dominic Byrne. Het fonds belegt in bedrijven die de intentie hebben om meetbare positieve resultaten te boeken voor de samenleving en het milieu, naast het realiseren van een financieel rendement.

Sarah Norris
naam voor SEO

Standard Life Investments heeft de zeventien universeel geaccepteerde Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties gebruikt als een kader om zijn impactproces en -analyse te ontwikkelen. Alle zeventien SDGs zijn opgenomen in het Global Equity Impact fonds.

High conviction

Het fonds belegt in bedrijven waarvan de activiteiten, technologieën of producten specifiek zijn ontworpen om oplossingen te bieden voor bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs en armoede. Het fonds heeft een high-conviction portefeuille met daarin aandelen van 35-60 bedrijven opgenomen. Het fonds is voor beleggers die willen investeren in een betere toekomst en wordt beheerd op basis van vijf principes:

1. De ondersteuning van het leveren van meetbare positieve resultaten voor de samenleving en het milieu en daarnaast het realiseren van een sterk financieel resultaat.
2. Een bottom-up, bedrijfsspecifieke beleggingsbenadering
3. Peer review van beleggingsideeën in elke fase van het beleggingsproces
4. Een toekomstgerichte langetermijnaanpak
5. Actieve betrokkenheid bij de onderneming

Engagement

Sarah Norris, fondsbeheerder van het Global Equity Impact fonds onderstreept het belang van een actieve beleggersopstelling: “Active management is an essential component of successful impact investing. Engagement with management is necessary, both for impact analysis and to encourage better behaviours and disclosures.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?