Nieuws

Een diploma voor de robo-adviseur

Kenniscentrum SIVI start een onderzoek naar de kwaliteit en integriteit van de robo-adviseur.

Bij het beleggingsadvies wordt de rol van de mens steeds vaker overgenomen door computers. De vraag is of dat wel altijd goed gebeurt. Komt de robo-adviseur zijn zorgplicht wel na? Het kenniscentrum SIVI gaat dit samen met de sector in kaart brengen, meldt de website AMWeb.  

Volgens SIVI bestaat bij de robo-adviseurs net zo goed als bij mensen het gevaar dat het klantenperspectief uit het oog wordt verloren. Ook wijst het kenniscentrum in een whitepaper erop dat robo-advies aan dezelfde wettelijke toezichtseisen van de Wft moet voldoen als een natuurlijk persoon.

Ronde tafelsessies

“De Wft is breed en kent op punten interpretatieruimte. Wanneer is er voor Robo-advies in redelijkheid alles aan gedaan om fouten te signaleren en te voorkomen?”

SIVI - een kenniscentrum dat standaards ontwikkelt en beheert voor digitaal zakendoen in de verzekeringsbranche – begint dit najaar met ronde tafelsessies met partijen in de branche.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus