Nieuws

Fidelity kiest voor variabele fees

Fondsbeheerders van Fidelity International krijgen lagere vaste fee's, maar delen wel meer mee als de fondsen bovengemiddeld goed presteren.

Fidelity International gaat zijn fondsenfeestructuur drastisch aanpassen. De vaste fee's van de actieve fondsen gaan omlaag, maar als fondsen bovengemiddeld goed presteren dan deelt Fidelity mee in de winst. Met de fee-aanpassing laat Fidelity naar eigen zeggen zien dat het sterk gelooft in actief management en dat klanten alleen betalen als het beleggingshuis voor hen aansprekende resultaten behaalt.

Fidelity is niet de enige die werkt aan een meer prestatiegerichte feestructuur. Allianz kondigde vorige week een gelijke stap aan. Dat heeft enerzijds te maken met de moordende concurrentie van passieve fondsen. Anderzijds hebben de aanpassingen te maken met de komst van Mifid II, de nieuwe Europese regels voor de financiële sector die vermogensbeheerders dwingt tot een grotere openheid over de kosten van hun fondsen.

naam voor SEO

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie