Nieuws

Nederland is een grote private bank rijker

Anderhalf jaar na de fusie-overeenkomst gaan vandaag twee van de oudste private banken van Nederland, Insinger de Beaufort (1779) en Theodoor Gilissen (1881) samen verder als InsingerGilissen Bankiers.

Vanaf vandaag gaan twee van de oudste private banken van Nederland, Insinger de Beaufort (1779) en Theodoor Gilissen (1881), samen verder als InsingerGilissen Bankiers N.V. Na goedkeuring van de toezichthouders, waaronder De Nederlandsche Bank en de ECB, vond afgelopen weekend de migratie naar één bancair platform en één merk plaats.

Door de samensmelting ontstaan er schaalvoordelen, kan er extra worden geïnvesteerd in systemen, ontstaat er meer ruimte voor innovatie en profiteren bestaande én nieuwe cliënten van een groter aanbod aan private banking diensten en producten, meldt het begeleidende persbericht juichend. 

"Door het bundelen van de krachten van Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen ontstaan er nieuwe kansen voor cliënten op het gebied van beleggen, wordt de toegang tot netwerken vergroot en worden nieuwe technologieën ontsloten die in dienst staan van zowel cliënten als hun private bankers. Zo ontstaat er nog meer ruimte om de essentie van het private banking vak te versterken."

Over InsingerGilissen Bankiers

InsingerGilissen Bankiers biedt particuliere cliënten, naast onafhankelijk vermogensbeheer en beleggingsadvies, een breed palet aan private banking en wealth management producten en diensten. Het aanbod voor institutionele partijen bestaat uit asset management, asset consulting en alternatieve investeringsproducten. Voor zelfstandige vermogensbeheerders treedt zij, onder het label InsingerGilissen Services, op als depotbank.

De bank heeft vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor), Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. InsingerGilissen maakt onderdeel uit van het netwerk van KBL European Private Bankers. De organisatie telt zo’n 325 medewerkers en het toevertrouwde vermogen bedraagt circa 25 miljard euro.

KBL, het moederbedrijf van Theodoor Gilissen Bankiers, maakte in maart 2016 bekend een overeenkomst te hebben gesloten met BNP Paribas Wealth Management voor de overname van Insinger de Beaufort. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?