Nieuws

Invesco op ETF-oorlogspad

Invesco zet grote stappen in de ETF-markt, waar het met PowerShares al een sterke positie heeft. Na de aankoop van Source vorige maand zou het volgens de Financial Times nu voor BulletShares gaan.

Invesco, dat bekendheid geniet als een actieve high-convictionbelegger, timmert met PowerShares ook flink aan de weg in de ETF-markt.

Vorige maand kocht het Source. Volgens ingewijden zou met die deal ca. 500 miljoen dollar zijn gemoeid. Maar daar zal het volgens de Financial Times niet bij blijven. Volgens de financiële kwaliteitskrant maakt Invesco heel binnenkort nog een grotere overname bekend.

Het zou BulletShares, de ETF-business van Guggenheim Partners, willen kopen voor naar verluid tussen de 1,1 miljard en 1,3 miljard dollar. In augustus was al bekendgemaakt dat er gesprekken gaande waren. PowerShares Source, de naam van de nieuwe combinatie, is de vierde ETF-aanbieder van de wereld met 161 miljard dollar aan belegd vermogen en 250 producten.

Dat er al iets gaande was bleek afgelopen maandag tijdens de persmeeting van Invesco in Henley-on-Thames. Op de vraag uit de zaal over bestaande overnamegeruchten reageerde Thiboud de Cherisey, hoofd PowerShares Noord-Europa, met een dun lachje en een veelzeggend 'no comment!'.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?