Nieuws

Must read: Onze toekomst is circulair

Plus: Bitcoin terug naar 1000 dollar of lager, aandelen favoriet, bouwers moeten niet bouwen, met 7,3% rente en meer.

"De cirkel is rond"
ABN Amro schetst de rijke circulaire toekomst van Nederland. Het nieuwe kabinet is gek als ze er geen werk van maken. Want: "De circulaire economie is goed voor nieuwe banen, verbetert het Nederlandse imago in het buitenland, heeft voordelen voor de volksgezondheid en maakt ons minder afhankelijk van grondstoffenimport. Veel seinen staan op groen om van circulariteit een nieuw Nederlands succesverhaal te maken."

Leden van de Staten Generaal,
Lees hier de volledige tekst van de troonrede terug. En hier de eerste veelal teleurgestelde reacties van belangenorganisaties.

IEXConnect logo

De digitale revolutie is maar net begonnen
Lees hier het rapport.

Bitcoin volgens FT terug naar 1000 dollar
Maar volgens James Mackintosh van concurrent The Wall Street Journal betekent de volatiliteit van de bitcoin dat de munt eigenlijk niks waard is.

Aandelen blijven favoriet
Hoe ziet de professionele beleggingsindustrie de financiële markten? Alpha research stelt op basis van meer dan 100 rapporten een consensus samen. De belangrijkste uitkomsten: aandelen blijven de meest aantrekkelijke belggingscategorie en obligaties moet je niet hebben..

Niet bouwen!
"De hosanna-geluiden over de woningmarkt zijn overal te beluisteren maar wie goed naar de cycli op de woningmarkt kijkt beseft dat als er niets gedaan wordt over een paar jaar de woningmarkt weer in elkaar stort." Robert Peels en Rolf Dankers waarschuwen voor het starten van te veel woningbouwprojecten, omdat dit op termijn een nieuwe, diepe crisis in de woningbouw zal veroorzaken. Lees de analyse.

Aangeboden: 7,3% rente
Oekraïne keert na jaren terug op de internationale obligatiemarkt. Het land wil 3 miljard dollar ophalen met de uitgifte van staatsleningen met een looptijd van vijftien jaar. Kopen?

Megawindmolens maken windenergie goedkoper dan kolen
Voor windnergie geldt: twee keer grote molen = vier keer energie-opbrengst

Actief-passief, de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar? Dd actieve portefeuille loopt uit.

Rendement IEX Fonds 40: +6,04% (YTD)
Rendement Index 20+: +3,51% (YTD)

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    ETF's