Nieuws

De voorkeuren van institutioneel beleggend Nederland

Het Britse CityWire organiseerde vanochtend een beleggingscongres in Amsterdam. De gezaghebbende fondsenanalist peilde meteen de beleggingsvoorkeuren onder de aanwezigen.

Het Britse CityWire organiseert vandaag een siminar in Amsterdam. Het peilde meteen de beleggingsstemming onder de aanwezigen. Welke beleggingen hebben nu de voorkeur?

De uitslag is weinig verrassend. De helft (50%) van de aanwezigen zegt hun exposure naar Europese aandelen te willen verhogen. Voor aandelen wereldwijd is dat percentage 21%. Maar ook aandelen opkomende markten wordt door 14% als aantrekkelijk beoordeeld. 7% ten slotte heeft nu een voorkeur voor Amerikaanse aandelen én high yield. 

Minst favoriet is de beleggingscategorie convertible bonds. Geen van de aanwezigen (0%) ziet nog brood in convertibles. Ofwel, wie echt contrair durft te handelen neemt nu een positie in deze obligaties die ook aandelen zijn.

Alternatieve beleggingen?

Meer onenigheid is er onder de aanwezigen over de kansen binnen de alternatieve beleggingshoek. Het populariteitsgevecht gaat tussen real assets (23%) en infrastructuur (23%). Vervolgens wordt er graag geïnvesteerd in ethische fondsen (15%), hedgefunds (15%) en private lending (ook 15%). Slechts 8% van de aanwezige grootbeleggers ziet iets in private equity. Die keuze is met de huidige lage rentestand toch opmerkelijk. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus