Nieuws

Vermogensbeheerders willen meer beleggen in alternatives

Twee derde van alle vermogensbeheerders verwacht komend jaar meer in alternatives, zoals private equity, te gaan beleggen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Intralinks onder vermogensbeheerders. Uit het onderzoek blijkt dat 35% van de vermogensbeheerders op dit moment meer dan 30% van de portefeuille in alternatieven belegt.

Voor een vijfde van de vermogensbeheerders gaat het om een percentage van minder dan 10%. Volgens Megan McAlpine van Intralink is het percentage dat aangeeft meer in alternatieven te gaan beleggen hoger dan verwacht.

McAlpine ziet dat veel fondsen hoge verwachtingen hebben van deze alternatieve beleggingen. Dat betekent echter niet dat er geen zorgen zijn. Volgens een aanzienlijk deel van de vermogensbeheerders is de relatief hoge prijs van diverse alternatieven zorgelijk.

Oorlogskas van 845 miljar dollar

Daarnaast maken respondenten zich zorgen of er in de afgelopen maanden niet te veel geld is gestroomd naar private equity-partijen. Volgens McAlpine beschikken private equity-partijen over een reserve van 845 miljard dollar waarvoor deals moeten worden gevonden.

Steeds meer vermogensbeheerders kijken ook zelf naar directe financiering van bijvoorbeeld overnames in de vorm van directe investeringen en co-investeringen. Als naar beleggingen in aandelen wordt gekeken blijkt de technologiesector het meest aantrekkelijk.

Ruim 50% van de beheerders wil daarin beleggen. De technologiesector wordt op de voet gevolgd door gezondheidszorg (48,9%) en infrastructuur (44,4%). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Emerging Markets