Nieuws

Harvey kost verzekeringssector miljarden

De orkaan Harvey levert de verzekeringssector een schadepost op van miljarden. En het leed is nog niet geleden.

De orkaan Harvey zorgt in Zuid-Texas niet alleen voor veel menselijk leed maar kost beleggers ook miljarden, aldus Bloomberg.

Verzekeraars behoorden maandag bijvoorbeeld tot de grootste verliezers met dalingen van meer dan 2% voor Travelers Cos en Progressive Corp. Terwijl ook de obligatiemarkt klappen krijgt.

En het  leed is waarschijnlijk nog niet geleden, zo vreest Rick Miller van Aon, een expert voor verzekeringsrisico’s. “Het kan nog veel erger worden als het blijft regenen.” 

Katrina

Schade-experts gaan uit van een schade die zeker 30 miljard dollar bedraagt. Daarmee zou het de op zes na grootste Amerikaanse orkaanramp zijn. Verreweg de grootste tot nu toe was Katrina in 2005.

David Havens, een verzekeringsanalist van Imperial Capital, denkt dat het zelfs kan oplopen tot 100 miljard, waarvan minder dan een derde is verzekerd. 

"We hebben te maken met een historische gebeurtenis", schrijft Miller van Aon in een mail aan zijn klanten. De kosten lopen uiteen van kapotte auto’s, beschadigde kantoren, huizen, hotels en winkels tot menselijke levens. Bedrijven zijn daarbij volgens de experts beter verzekerd dan individuen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?