Nieuws

Van Lanschot Kempen rondt UBS-overname af

De overname van de Nederlandse vermogensbeheeractiviteiten van UBS door Van Lanschot Kempen is afgerond.

Van Lanschot Kempen en UBS maken vandaag bekend dat de overname van de Nederlandse vermogensbeheeractiviteiten van UBS door Van Lanschot Kempen met succes is afgerond.

De combinatie van de overgenomen activiteiten van UBS en het aanbod van Van Lanschot Kempen moet resulteren in een sterker en onderscheidendere propositie voor family offices, verenigingen & stichtingen én zeer vermogende particulieren, meldt het begeleidende persbericht.

De overname werd op 7 juni bekendgemaakt. Van Lanschot Kempen betaalde een initiële overnameprijs van 28 miljoen euro.

Plus 2,6 miljard euro

UBS blijft onderwijl naar eigen zeggen toegewijd aan de Nederlandse offshore wealth managementmarkt en zal ook in de toekomst cross-border klanten vanuit Luxemburg en Zwitserland bedienen.

De transactie is niet van invloed op de investment banking- en asset managementactiviteiten van Van Lanschot Kempen in Nederland. De Nederlandse vermogensbeheertak van UBS was goed voor een beheerd vermogen van circa 2,6 miljard euro.

Van Lanschot Kempen en UBS zijn daarnaast een samenwerkingsovereenkomst aangegaan waardoor geselecteerde UBS-diensten en -producten en UBS Wealth Management-research beschikbaar worden voor klanten van Van Lanschot Kempen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus